Úvod
Kala Namak se sice v češtině říká černá sůl, ale černá zdaleka není. Toto exotické dochucovadlo je bohatá směs minerálů s vysokým obsahem železa a dalších prvků, které soli dávají spíš temně rudou a šedou barvu. Černá sůl se těží ze sopečných jezer Pákistánu a Indie a její chuť a vůně může ty, kteří s ní přijdou poprvé do styku odradit, protože připomíná uvařená vejce na tvrdo. Po tepelné úpravě však získává zemité aroma. Na rozdíl od obyčejné soli nezvyšuje obsah sodíku v krvi. Právě proto je vhodná pro lidi, kteří mají vysoký tlak, nebo dietu s nízkým množstvím soli.
Hlavní vlastnosti:
- "černá sůl" z Pákistánu a Indie
- specifická siřičitá chuť
- nezvyšuje obsah sodíku v krvi
Složení
Himalájská sůl černá Kala Namak 100%.