Úvod
Snažíte se jíst pestře a chcete zařadit do jídelníčku chutnou luštěninu? Hledáte luštěninu vhodnou na klíčení? Vyzkoušejte fazole mungo, je to jedna z nejvhodnějších luštěnin na klíčení. Naklíčením se významně zvyšuje podíl výživově hodnotných látek. Klíčky mungo se konzumují v syrovém stavu a přidávají se například do salátů. Tepelně upravené fazolky mungo se hodí do zeleninových a masových směsí a do polévek. Před vařením je vhodné je na delší dobu namáčet. Mají olivovou barvu.
Složení
Fazole barevná mungo – vigna zlatá. Může obsahovat stopy lepku.
Použití
Fazolky mungo přebereme, propláchneme a namočíme na 4 - 8 hodin do vody. Vaříme v nové vodě 25 - 45 minut do požadovaného změknutí, závisí to na stáří semen. Během vaření sbíráme pěnu z povrchu, osolíme až po uvaření.