Úvod
Snažíte se jíst pestře a chcete zařadit do jídelníčku chutnou luštěninu? Vyzkoušejte jemně oříškovou, nasládlou chuť fazolek adzuki. Hodí se jako příloha k obilovinám i k masu, můžete je přidávat do salátů, polévek nebo z nich dělat kaši. Používají se také na klíčení. Patří k nejlépe stravitelným luštěninám, nenadýmají tedy tolik jako jiné luštěniny. Před vařením je vhodné je na delší dobu namáčet. Mají tmavočervenou až vínovou barvu.
Složení
Fazole barevná adzuki – vigna hranatá. Může obsahovat stopy lepku.
Použití
Fazole přebereme a namočíme přes noc na 10 - 12 hodin do vody. Poté vodu vylijeme, fazole propláchneme a vaříme v nové vodě cca 30 - 60 minut. Při vaření sbíráme z povrchu pěnu, zbavíme se tak drobných nečistot. Osolíme až po uvaření. Fazole se mohou zdát po uvaření trochu rozvařené, tato lehce kašovitá konzistence je však správná.