Chrom
Chrom je stopový prvek, který přispívá k normálnímu metabolismu makroživin (sacharidy, tuky, bílkoviny) a přispívá k udržení normální hladiny glukózy v krvi. Bohatým zdrojem jsou med, ořechy, pivovarské kvasnice, citrusové plody, rajčata, fazole a brokolice, naopak chudé na chróm jsou ryby a výrobky z bílé mouky. Nedostatečná hladina chrómu v organismu bývá spojována s nadváhou (zvýšená tvorba tukové tkáně) a se zvýšenou hladinou cholesterolu v krvi. Vzhledem k častému nedostatku chrómu hlavně v průběhu stárnutí a po aktivní sportovní činnosti může být vhodné užívání suplementů (např. Walmark, Medpharm, Naturvita), jejichž cílem je podporovat správný metabolismus cukrů a tuků, regulovat a stabilizovat hladinu krevního cukru, tlumit chuť na sladké, urychlovat syntézu bílkovin a podporovat udržování optimální tělesné hmotnosti.