Rýžovary
Rýžovar je speciální hrnec na vaření rýže, který pracuje na principu vaření v páře. Můžete v něm připravit všechny druhy rýže včetně rýže na sushi. Díky dalším programům v něm přichystáte také výborné a zdravé jídlo v páře. Některé modely jsou vhodné i k přípravě zeleniny, kaší a ryb. Většina rýžovarů funguje na stejném principu. Spotřebič se rovnoměrně zahřívá, aby se voda s rýži uvnitř vařila ve stejné teplotě. Během vaření regulují tlak ventily páry. Když se rýže dovaří, automaticky se přepne do udržovacího režimu.
Proč si pořídit rýžovar a jeho použití
Pořiďte si tento oblíbený kuchyňský spotřebič, který čím dál více získává na popularitě. Uvařit rýži může být občas věda. Připravte si takovou, která se nepřilepí, je rovnoměrně uvařená a neodolatelně vláčná. Klasický hrnec neumí udržet stálou teplotu ve všech jeho částech, pořízení rýžovaru tento problém vyřeší. Dopřejte si perfektně uvařenou rýži bez převařených nebo nedovařených zrnek.
Hlavní výhody rýžovaru
Rýžovar je plně automatický, ušetří vám práci (nemusíte kontrolovat obsah hrnce s rýží), sám spotřebič pozná, kdy je rýže hotová. Mezi další funkce spotřebiče patří ochrana proti přehřátí, časovač i automatické vypnutí. Dále také udržuje stálou teplotu a nabídne vám chutný pokrm i za několik hodin od dovaření. Hrnec se velmi snadno čistí, vnitřní nádoba je vyjímatelná a je opatřená nepřilnavým povrchem. Čistěte ho vždy jemnou houbičkou, abyste zabránili poškození povrchu.
Rýžovar ve vaší kuchyni zabere i nějaké to místo, proto přihlédněte i na jeho velikost. Vybírejte například od značky SENCOR.