Úvod
Shoyu je tradiční omáčka, která se vyrábí ze sójových bobů, pšenice a fermentačního činidla. Její aroma je výrazné a má nasládlou chuť. V menším množství dokáže zvýraznit chuť jakéhokoliv pokrmu. Shoyu je běžnou součástí asijské kuchyně. Kromě základních čtyř chutí (sladká, hořká, slaná, kyselá), je ještě chuť pátá – umami. Považuje se za „chuť zralosti“ a prohlubuje chuť pokrmu. Tato pátá chuť je se nachází i v sójové omáčce Country Life Shoyu.
Hlavní vlastnosti:
- má výrazné aroma a nasládlou chuť
- příchuť umami široké využití při přípravě pokrmů
- vhodná do omáček, polévek, marinád, sálátů a dresinků
Složení
Voda, SÓJOVÉ BOBY 16,6 %, PŠENICE 13,5 %, jedlá mořská sůl 10,7 %, fermentační činidlo (Aspergillus oryzae). Alergeny jsou vyznačeny velkým písmem.