Tvarožník s jahodami
Vypadá prakticky neuvěřitelně, že je možné si takový hříšný dortík dát při diabetu. Díky vysokému obsahu bílkovin z tvarohu, a výměnou cukru za umělé sladidlo, je to možné. I tak však buďte obezřetní s dávkováním a dopřejte si, jak se říká; dobrého pomálu.
Postup přípravy:
Tvaroh vyšleháme společně s vajíčky, cukrem a vanilkovým pudinkovým práškem pomocí mixéru. Na dochucení můžeme přidat ještě vanilku nebo citronovou kůru. Cukr lze případně nahradit nekalorickým nebo nízkokalorickým sladidlem (například erythritolem).
Množství ingrediencí odpovídá malé dortové formě o průměru 21 cm. Polovinu vyšlehané směsi nalijeme do formy vyložené pečicím papírem. Přidáme polovinu pokrájených jahod, zalijeme zbylým tvarohem a poklademe jahodami.
Dáme péct do trouby nejprve na 170 stupňů 20 minut, poté teplotu snížíme na 150 stupňů a dopékáme cca 30 minut, dokud není těsto ztuhlé.
Dle chuti dozdobíme sekanými oříšky a čerstvým ovocem.
Přejeme dobrou chuť!
Nutriční hodnoty na 1 porci:
520 kJ, z toho: 14 g sacharidů, 9 g bílkovin, 3,5 g tuků, 0,8 g vlákniny, 9 g cukrů, 2 g nasycených mastných kyselin, 0 g soli