Rybí ceviche s mangem
Ceviche je jihoamerický pokrm z marinovaných ryb, který se skvěle hodí na teplé letní dny. Také je to další z našich receptů! Osvěžující kombinace ovoce, křupavé zeleniny a čerstvých ryb krásně zasytí, a přitom nezaplácne a vy tak načerpáte plno energie.
Postup přípravy:
Čerstvou rybu omyjeme, očistíme a nakrájíme na menší kousky (cca 1–2 cm). Pro přípravu lze využít jakoukoli bělomasou rybu (mořský vlk, platýs, treska), případně i lososa, podmínkou však je, aby byla ryba opravdu čerstvá. K rybě přidáme najemno nakrájenou šalotku a zalijeme větším množstvím citronové a limetové šťávy, tak aby byly všechny kousky ryby ponořené ve šťávě. Necháme cca 30 minut odpočinout (kyselina citronová způsobí tzv. denaturaci bílkovin a maso se „uvaří“ zasyrova). Papriku a mango očistíme, nakrájíme na kostičky a přidáme k rybě. Na závěr dochutíme solí, chilli a čerstvým koriandrem. Podáváme s kouskem čerstvého pečiva nebo knäckebrotu.
Přejeme dobrou chuť!
Nutriční hodnoty na porci:
530 kJ, 15 g sacharidů, 15 g bílkovin, 1 g tuků, 3 g vlákniny, 10 g cukru, 0,5 g nasycených mastných kyselin, 0,5 g soli