Přírodní barvy na vlasy. Vše, co byste o nich měli vědět

17. 1. 2024 · 4 minuty čtení

Přírodní neboli rostlinná barva na vlasy je prostředek z přírodních rostlinných výtažků. Jedná se tak o skvělou variantu, když se nechcete vzdát barvení vlasů, ale také vám záleží na kvalitě a celkovém zdraví vašich vlasů. Chcete o přírodních barvách vědět víc?

Simona Nosálová
Simona Nosálová
Přírodní barvy na vlasy. Vše, co byste o nich měli vědět

Jak vybrat přírodní barvu na vlasy?

Stále oblíbenější alternativou k běžným chemickým barvám je přírodní barva na vlasy. Nejčastěji jde o přípravek z přírodních rostlinných výtažků, olejů, hennynebo bylinek, který nejenže umožňuje barvení vlasů, ale zároveň dbá na jejich kvalitu a celkové zdraví.

Související kategorie produktů:

Pokud si chcete vybrat přírodní barvu na vlasy, měli byste v prvé řadě překontrolovat její přesné složení. Pozorně si projděte etiketu tohoto přípravku, ujistěte se, že obsahuje přírodní složky a že je bez amoniaku či parabenů. Při výběru přírodní barvy na vlasy rovněž vyberte vhodný odstín, který nejlépe odpovídá vašim preferencím či původní barvě vlasů. 

V neposlední řadě se rozhodněte pro důvěryhodnou značku, která je známá svými kvalitními přírodními barvami na vlasy.

Rozdíl mezi normálními a přírodními barvami na vlasy

Jaký je zásadní rozdíl mezi běžnými a přírodními barvami na vlasy? Hlavní rozdíl mezi normálními a přírodními barvami na vlasy spočívá v jejich složení. Zatímco běžné barvy na vlasy často obsahují agresivní složky, přírodní barvy jsou vyrobeny z rostlinných složek, a tak jsou vhodné i pro citlivou pokožku hlavy, ale také pro osoby s astmatem či náchylné k alergiím.

Za vyzkoušení stojí dánské přírodní barvy na vlasy NATURIGIN Organic Based 100% Permanent Hair, které obsahují 12 přírodních ingrediencí pro dokonalou barvu a výrazný lesk. Z přírodních ingrediencí v této barvě najdete například jojobu, máslovník, aloe vera, citron, pomeranč, pšenici, slunečnici, sóju nebo vinnou révu, které byly navíc vypěstované v organickém zemědělství bez použití pesticidů. Přírodní barvy na vlasy dánské značky NATURIGIN stoprocentně kryjí šediny a odrosty a navíc vaše vlasy chrání, vyživují, podporují jejich zdravý lesk a zanechávají v nich jemnou vůni.

K velmi oblíbeným přírodním barvám na vlasy patří také henna a bylinky. Italská BIO kosmetika laSaponaria si zaručeně získá srdce těch, kdo preferují přípravky z lokálních a fair trade surovin. Tyto přírodní barvy obsahující vybrané bylinky a hennu z ekologického zemědělství kromě oslnivé barvy zaručí vašim vlasům lesk, sílu a vitalitu.

Nanášení přírodní barvy na vlasy
Přírodní barvy na vlasy, vyráběné z přírodních rostlinných výtažků, olejů, henny nebo bylinek, jsou k vlasům velmi šetrné.

Jak dlouho vydrží přírodní barva?

Trvanlivost přírodní barvy se liší v závislosti na typu vašich vlasů, ale také na frekvenci mytí. Různé typy vlasů reagují na přírodní barvu odlišně. Například suché a porézní vlasy barvu lépe absorbují a udrží, zatímco jemné a mastné vlasy mají tendenci barvu rychleji ztrácet. Jak dlouho vydrží přírodní barva, závisí i na frekvenci mytí vlasů. Pokud si budete své kadeře umývat častěji, přírodní barva se z nich rychleji vymyje. Proto doporučujeme používat šampony a kondicionéry speciálně určené pro barvené vlasy.

Co očekávat od přírodních barev?
S pomocí přírodních barev lze změnit barvu vlasů, zintenzivnit barvu krásnými přirozenými odlesky a samozřejmě jimi zakrýt šediny.

Výběr podle potřeby

Jestliže vybíráte přírodní barvu na vlasy, zamyslete se, čeho chcete s jejím využitím dosáhnout. Zohledněte přitom své individuální potřeby a požadavky. Přírodní barvy na vlasy tak můžete zvolit například pro konkrétní situace.

Přírodní barvy na šedivé vlasy

Některé přírodní barvy jsou speciálně formulovány tak, aby efektivně kryly šediny a poskytovaly vlasům živý a přirozený vzhled. Tyto přírodní barvy obsahují přísady, které lépe pronikají do struktury šedivých vlasů a zajišťují rovnoměrné barevné pokrytí.

Šediny perfektně kryje například BIOKAP Nutricolor Delicato 2.9 Kaštanovo čokoládová tmavá barva na vlasy, která má 92% podíl přírodních složek, je bez amoniaku a parabenů a může se pochlubit veganským složením. Tato přírodní barva navíc dodává vlasům zářivou barvu, lesk a hydrataci a pečuje rovněž o pokožku hlavy.

Odbarvené vlasy

Pokud máte odbarvené vlasy, hledáte pravděpodobně barvu, která jim vrátí vitalitu a lesk. V tomto případě se vám vyplatí vsadit na přírodní barvy na vlasy bohaté na hydratační a vyživující látky, jako jsou oleje a výživné extrakty, které obnovují vitalitu a posilují strukturu vlasů. Tyto přírodní barvy dodávají odbarveným vlasům nový odstín, který je jemný a přirozený, aniž by poškodily vlasovou strukturu.

Přírodní barva na vlasy pro muže

Muži mají často specifické požadavky na péči o vlasy a upřednostňují produkty, které jsou formulovány speciálně pro jejich potřeby. Přírodní barvy na vlasy jsou pro muže vhodné hned z několika důvodů. Tyto přírodní přípravky jsou šetrné k jejich vlasům a pokožce hlavy, snadno se aplikují v pohodlí domova a co je nejdůležitější – přírodní barvy obvykle dodávají vlasům přirozený vzhled a odstín, což uvítá každý muž.

Přírodní barvy na vlasy jsou skvělou alternativou pro ty, kteří chtějí barvit vlasy bez použití agresivních chemikálií. S širokou škálou barev a pečujícím složením přírodní barvy na vlasy uspokojí každého, kdo dbá na zdraví svých vlasů a současně touží po krásném odstínu.

Články k tématu Přírodní barvy na vlasy. Vše, co byste o nich měli vědět

  • Už delší dobu hledám mořský kolagen, který bude nejen účinný, ale i za dobrou cenu. Při pročítání nejrůznějších diskuzí a recenzí mi do oka padl právě Collalloc, který se řadí mezi levnější. Složením totiž konkuruje i těm méně cenově dostupným. Jak jsem s ním byla spokojená? A jaká byla moje osobní zkušenost po 3 měsících užívání?
  • Teplé počasí ani topná sezóna s námi nemají slitování. Ač je pocení nezbytné pro správné fungování organismu, nemusíte hned rezignovat na estetickou stránku věci. I v největším parnu se můžete cítit příjemně. Dnes se zaměříme na přípravky, které neutralizují tělesný pach a zmírňují projevy pocení. Víte, jaký je rozdíl mezi antiperspiranty a deodoranty? A který je pro vás ten pravý?
  • I když mnoho žen odlíčení nepřikládá velkou váhu, právě tento krok je v cestě za krásnou a svěží pletí velmi důležitý. Odstraňování make-upu i následné čištění má svá pravidla. Nedodržíte je a pleť vám to začne vracet. Třeba v podobě předčasných vrásek či nežádoucích pupínků. Jak tedy při odlíčení pleti postupovat?
O autorovi
Simona Nosálová
Simona Nosálová
Pracuji jako šéfredaktorka pro lifestylový magazín pro ženy. Mezi mé koníčky patří zvířata, zdravý životní styl, kosmetika a líčení. A právě proto se velmi ráda ve svých článcích zaměřuji na témata zahrnující péči o pleť a tělo, dermokosmetiku a dekorativní kosmetiku. Věřím totiž, že vnitřní zdraví a krása úzce souvisí s krásou vnější.
Číst více od autora
O autorovi
Simona Nosálová
Simona Nosálová
Pracuji jako šéfredaktorka pro lifestylový magazín pro ženy. Mezi mé koníčky patří zvířata, zdravý životní styl, kosmetika a líčení. A právě proto se velmi ráda ve svých článcích zaměřuji na...
Číst více od autora