Krůtí burger se sýrem a zeleninou
Překvapte rodinu a přátele novým receptem na grilování! Masovou směs si připravte předem a nechte ji několik hodin zrát v lednici a zbytek burgeru už připravte svým hostům přímo před očima.
Postup přípravy:
Krůtí maso nameleme, přidáme najemno nakrájenou šalotku nebo jarní cibulku, lžíci hořčice, sůl a pepř, vše promícháme a vytvarujeme burgery. Ty poté opečeme z obou stran na grilu nebo pánvi na troše oleje. Po prvním otočení přidáme na maso plátek sýra a necháme roztéct. Rozkrojené pečivo můžeme také opéct na pánvi nebo grilu, v ideálním případě si upečeme vlastní celozrnné housky, ale pro rychlejší přípravu lze použít i kupované pečivo. Housku potřeme ajvarem (pokud nemáme ajvar, tak použijeme rajčatové pyré), přidáme hotové maso, nakrájené rajče, listy ledového nebo jiného salátu a přiklopíme. Ze zbylé zeleniny si připravíme salát (můžeme ho zakápnout olivovým olejem a citronovou šťávou).
Přejeme dobrou chuť!
Nutriční hodnoty na 1 porci: 1700 kJ
Z toho 33 g sacharidů, 42 g bílkovin, 11 g tuků, 5 g vlákniny, 8 g cukrů, 3 g nasycených mastných kyselin, 1 g soli