Úvod
Jemná Hraška na zahušťování od značky Ceria je výživná a chutná směs hrachu a bezlepkových obilovin, která se hodí k obalování řízků, karbanátek, zeleniny a také k zahušťování polévek i omáček. Obsahuje kvalitní bílkoviny a má vysoký obsah vlákniny a přírodního antioxidantu – kurkumy. Z minerálů v ní najdete železo, hořčík a zinek. Diabetici ocení, že má navíc nízký glykemický index, což je pro ně velmi důležité. Na rozdíl od pikantní verze má snížený obsah koření soli a je bez chilli a česneku. Vhodná i pro děti. Český výrobek.
Hlavní vlastnosti:
- výživově hodnotná směs na obalování řízků i zeleniny
- k zahušťování polévek a omáček
- má nízký glykemický index
- vysoký obsah bílkovin
- vhodná i pro děti
Vysokou nutriční a gastronomickou hodnotu Hrašky ocenilo Ministerstvo zemědělství, udělením ceny zlatý klas (2008). Získala ocenění i v soutěži ZLATÉ PLODY jižní Moravy (2008).
Složení
Hrách žlutý, směs obilovin (kukuřice, rýže, jáhly), sůl (40 % draslíku), směs koření, přírodní antioxidant (kurkuma).
Použití
Polévky – vrchovatou lžící Hrašky (30 g) zahustíme 1,5 l polévky. Omáčky – 50 g Hrašky zahustí 600 ml vody (vývaru) na přípravu omáčky. Hraškou snadno nahradíme vejce v těstech a karbanátcích (1 vejce = 1 lžíce = cca 20 g Hrašky). Hraškou na zahušťování lze i obalovat.