Úvod
Jáhly v BIO kvalitě by měly mít v našich jídelníčcích své stálé místo. Vzhledem k tomu, že obsahují kvalitní proteiny, jsou perfektní pro vegany a vegetariány. Jáhly jsou přirozeně bezlepkovou surovinou, a proto jsou vhodné i pro celiaky a osoby s intolerancí na lepek. Velmi oblíbené jsou především pro své nutriční hodnoty. Jáhly, které se získávají odstraněním svrchního obalu prosa setého, jsou zdrojem železa, draslíku, hořčíku a dalších minerálních látek, vitamínů skupiny B i vlákniny. Allnature Jáhly BIO se perfektně hodí k přípravě kaší, a to jak nasladko, tak naslano. Lze je použít také pro přípravu moučníků, do polévek nebo jako přílohu.
Hlavní vlastnosti:
- skvěle se hodí pro doplnění pestrého jídelníčku
- vhodné pro celiaky, vegany a vegetariány
- lehce stravitelné
Složení
Jáhly (loupané proso)
Použití
Jáhly propláchněte a nasypte do hrnce. Zalijte vodou v poměru cca 1:2 (na jeden hrnek jáhel připadají zhruba dva hrnky vody.) Vařte cca 12-15 minut. Po uvaření přebytečnou vodu slijte.
Upozornění
Alergeny: Může obsahovat stopy lepku, arašídů, sezamu a skořápkových plodů.