Úvod
Cizrna, často označována jako římský hrách, je oblíbená především pro své všestranné využití. Allnature Cizrna BIO pochází z kontrolovaného ekologického zemědělství, a zachovává si tak maximální množství živin. Nechybí v ní cenné minerální látky, jakými jsou například zinek, draslík, hořčík nebo železo, vitamíny skupiny B, vláknina nebo bílkoviny. I proto je cizrna častou součástí vegetariánských a veganských jídelníčků. Výborná je především vařená cizrna, kterou je možné přidat do salátů, polévek, omáček nebo ji lze použít jako přílohu. Z cizrny se vyrábí mouka, která se využívá k výrobě falafelu.
Hlavní vlastnosti:
- potravina vhodná pro veganské a vegetariánské pokrmy
- skvělý zdroj vitamínů a minerálních látek
- velmi pestré využití
Složení
100% BIO Cizrna
Použití
Cizrnu přeberte a namočte do vody na cca 8-12 hodin, ideálně přes noc. Před vařením důkladně propláchněte a ve vodě vařte do měkka cca 40-60 minut. Doba vaření je závislá na délce namáčení a čerstvosti cizrny. Během vaření sbírejte pěnu z povrchu.
Upozornění
Alergeny: Může obsahovat stopy lepku, arašídů, sezamu a skořápkových plodů.