Úvod
Bulgur v BIO kvalitě vyniká vysokým obsahem vlákniny a zároveň minimálním množstvím tuku. Je zdrojem vitaminu A, E a K, železa, fosforu, draslíku a bílkovin. Je dobře stravitelný, a proto se hodí pro přípravu lehkých obědů nebo večeří. Allnature Bulgur BIO lze použít jako přílohu, nebo jej připravit obdobně jako rizoto.
Hlavní vlastnosti:
- potravina s vysokým obsahem vlákniny
- skvělý zdroj vitamínů a minerálních látek
- ideální pro přípravu lehčích jídel
Složení
Loupaná předvařená pšenice
Použití
Bulgur propláchněte a nasypte do hrnce. Zalijte vodou v poměru cca 1:2 (na jeden hrnek bulguru připadají zhruba 2 hrnky vody). Vařte cca 12-15 minut. Po uvaření slijte přebytečnou vodu a nechte bulgur v zakrytém hrnci ještě asi pět minut odpočívat.
Upozornění
Alergeny: Lepek. Může obsahovat stopy arašídů, sezamu a skořápkových plodů.