Zkažené potraviny

Dotaz z 29. 12. 2024 1 minuta čtení
Anonymní otázka
Dobrý den, dnes jsem zpracovala ryzi starou necele 3 dny v pytlíku, nebyla okorala ani nesmrděla,ale byla uložena v pokojové teplotě 19-20st.Bylo z ní udělané risoto.Docetla jsem se ze z ni mohu chytit Bacillus cereus.Jsem v31 tt.Mamvyhledatlekare?
Mgr. Tereza Juhasz
Na dotaz odpovídá
Mgr. Tereza Juhasz

Dobrý den,

ohřev nad 75°C by případné bakterie měl zlikvidovat. Inkubační doba je cca 16 hodin. Pokud nebudete pociťovat obtíže, není nutné navštívit lékaře.

S přáním hezkého dne Tereza Juhász

 

Podobné dotazy

  • Když manipulují se zkaženým jídlem tak je mi na zvraceni

    Když uklízím v ledničce či spiizirne, tak stačí abych se podíval na něco zkaženého, plesnivého, tak je mi na zvraceni Vím že když se to otevře, tak jsou tam plyny.Ale stačí se na to podívat. S pozdravem

  • nevolnost

    Dobrý den chtěl bych se zeptat poslední 4 dny mám pocit na zvracení a pak třeba 2 hodiny nic a pak zase nevolnost a takhle dokola čím by to mohlo být

  • Potravina s molem v těhotenství

    Dobrý den, snědla jsem potravinu (ořechové máslo) a potom jsem si všimla, že v ní jsou červy. Nejspíš od molů. Je to pro mě nějak nebezpečné? Děkuji.

  • Mohu dítěti 9m podat probiotika v tomto stavu?

    Prosím o radu. Zakoupili jsme Probiotika ProbioMaxik Baby. Ale plavou v tom takové drobné kousky ( je to v pořádku? ) nebo to může být zkažené? Děkuji. Nerada bych tím miminku způsobila problém.

Nejnovější otázky v poradně

Příbuzné

Upozornění