Konzumace čerstvých potravinářských kvasnic (droždí)

Dotaz z 6. 1. 2021 1 minuta čtení
Anonymní otázka
Chtěl bych se zeptat na Váš názor ohledně konzumace potravinářských kvasnic (rozmíchané v teplé vodě, mléku). Na internetu jsem se mimo jiné dočetl, že po snězení ,,kynou" a ,,požírají" všechny v těle přítomné vitamíny skupiny B. Je to hoax? Může člověku tento způsob konzumace droždí nějak ublížit?
Mgr. Barbora Jedličková
Na dotaz odpovídá
Mgr. Barbora Jedličková

Dobrý deň, 

osobne si nemyslím, že by kvasnice mohli požierať v tele ostatné vitamíny skupiny B. Kvasnice sa v žalúdku rozložia pôsobením žalúdočných kyselín. Dala by som však prednosť overeným pivovarským kvasniciam, ktoré sú určené na pravidelné užívanie. Získate z nich väčšie množstvo vitamínov, máte istotu, že sú priamo určené na dlhodobé užívanie a nespôsobujú zvýšenú tvorbu plynov v tráviacom trakte. 

S pozdravom 

Barbora Jedličková

Nejnovější otázky v poradně

Příbuzné

Upozornění