Úvod
Maximální zachování živin v certifikované kvalitě BIO.
Hlavními zeměmi, kde rostou kokosové palmy Cocos nucifera a Cocos butyracea, z nichž je kokosový olej šetrným způsobem získáván, jsou Filipíny, Indonésie nebo Indie. Zhruba 1-2 cm silný endosperm plodu obsahuje okolo 60% oleje, který má díky speciálnímu zpracování neutrální chuť i vůni. Díky tomu se dá mnohostranně využít - od kuchyně, přes péči o pleť, až například po masáže. Je velmi bohatý na nasycené mastné kyseliny a jen velmi nesnadno se připaluje.
Použití:
- Kokosový olej je kapalný při teplotě > 25°C, je vhodný pro smažení, pečení, vaření, studenou kuchyni.
Upozornění: Ukládejte mimo dosah dětí. Skladujte na suchém a tmavém chladném místě. Po otevření spotřebujte do data minimální trvanlivosti uvedeného na obalu.
Složení:
100% BIO kokosový tuk (Cocus nucifera).
ve 100ml | |
Energetická hodnota | 3700 kJ |
900 kcal | |
Tuky | 100 g |
Z toho nasycené mastné kyseliny | 91,6 g |
Z toho mono-nenasycené mastné kyseliny | 7 g |
Z toho poly-nenasycené mastné kyseliny | 1,7 g |
Sacharidy | 0 g |
Z toho cukry | 0 g |
Bílkoviny | 0 g |
Sůl | 0 g |