Úvod
Potřebujete usnadnit trávení laktózy při laktózové intoleranci? Mléčný cukr (laktóza) se přirozeně vyskytuje v mléčných výrobcích. V tenkém střevě se za normálních okolností štěpí enzymem laktázou na jednoduché cukry (glukózu a galaktózu), které jsou absorbovány do krevního řečiště. S věkem dochází k přirozenému poklesu tvorby laktázy. Při nedostatečné tvorbě laktázy se snižuje schopnost trávit mléko. Vzniká laktózová intolerance, kdy se nestrávená laktóza dostává do tlustého střeva a dráždí ho. Projevuje se nadýmáním, bolestmi břicha a průjmem. Přípravek Laktosolv obsahuje vysokou dávku enzymu laktáza. Enzym laktáza zlepšuje trávení laktózy u osob, které laktózy špatně tráví.
Dávkování
Užívejte 1-3 tobolky v závislosti na množství laktózy v konzumovaných potravinách / nápojích a zapijte je vodou. Jedna tobolka odbourá zhruba 29 g laktózy, což odpovídá přibližně ½ litru mléka. Tobolky nežvýkejte. Dávkování je nutné individuálně otestovat a přizpůsobit rozsahu laktózové intolerance a obsahu laktózy v jídle. S ohledem na to, že existují rozdíly v laktózové toleranci, by se postižení měli poradit s odborníky o funkci doplňku stravy v jejich jídelníčku.
Složení
17500 FCC enzymu laktázy v jedné tobolce. (FCC – jednotky v souladu s potravinovým chemickým kodexem Food Chemical Codex).
Maltodextrin, enzym: ß-Galaktosidáza (43,5 %), povrchové činidlo: hydroxypropylmethylcelulóza, chlorid sodný.
Upozornění
Není určeno jako náhrada pestré a vyvážené stravy. Nepřekračujte doporučenou denní dávku. Uchovávejte mimo dosah dětí.