Úvod
Nedostatek bílkovin v běžné stravě? Koncentrovaný proteinový prášek pro snadné doplnění bílkovin do stravy se využívá pro řízenou dietní výživu při malnutrici či při riziku onemocnění souvisejících s malnutricí, zejména pro pacienty se zvýšenou potřebou bílkovin. Je vhodný pro pacienty se sarkopenií, onkologické a chirurgické pacienty nebo nepřibírající děti. Má neutrální chuť a je proto možné míchat jej do nápojů či jídel nebo do Fresubin drinků. Má nízký obsah laktózy, je bez lepku a bez vlákniny.
Hlavní vlastnosti:
- vysoce kvalitní syrovátková bílkovina ve formě prášku
- do studených i teplých nápojů či jídel
- bez lepku a vlákniny, s nízkým obsahem laktózy
Fresubin Protein je zvlášť vhodný pro pacienty:
- trpící nedostatečným příjmem bílkovin
- se sarkopenií
- onkologické a chirurgické pacienty
- po operaci
- při neprospívání dítěte
Dávkování
Musí být stanoveno zdravotnickým odborníkem dle potřeb pacienta. Na doplňkovou výživu se doporučuje 10–15 g (20–45 g) 2–3krát denně.
Složení
Syrovátkové bílkoviny, emulgátor (sójový lecithin).
Použití
Za studena: vmíchejte 2-3 odměrky do nápoje nebo do jídla (např. voda, mléko, džus, jogurt).
V teplé kuchyni: rozpuťte 2-3 odměrky v malé skleničce tekutiny při pokojové teplotě, následně přimíchejte např. do polévek, kaší či omáček.
Upozornění
Podávat pod lékařským dohledem. Není vhodné jako jediný zdroj výživy. U pacientů na dietě s omezeným příjmem draslíku je nutné sledovat hladinu draslíku. Není vhodné pro děti mladší 1 roku. Užívat opatrně u dětí mladších 6 let. Není vhodné pro pacienty s galaktosémií. Skladujte v suchu při pokojové teplotě. Otevřená plechovka se musí spotřebovat do 2 měsíců.