NERAFINOVANÉ PŘÍRODNÍ SLADIDLO - LAHODNÁ KARAMELOVÁ CHUŤ
Získává se ručním sběrem nektaru z naříznutého okvětí kokosových palem. Nektar se následně uvaří, čímž se vytvoří karamel, který se rozdrtí na krystalky. Vzniklý cukr má pak velmi příjemnou karamelovou chuť.
Kokosový cukr je charakteristický nízkým glykemickým indexem. Uvádí se rozmezí mezi 30 až 40. Pro srovnání třeba med má glykemický index 90. Za potraviny s nízkým glykemickým indexem se považují ty s hodnotou nižší než 50.
Glykemický index vyjadřuje, do jaké míry v potravině obsažené sacharidy zvyšují hladinu cukru v krvi. V obecné míře, čím je tato hladina po jídle vyšší, tím více se musí vyplavit inzulínu. Čím více je inzulínu vyplaveno, tím větší je tendence k ukládání tuku v organismu.
Upozornění:
Není určeno jako náhrada pestré stravy. Nepřekračujte doporučené denní dávkování. Uchovávejte mimo dosah dětí!