Na co si dát pozor při nákupu volně prodejných léčiv a doplňků stravy?

30. 11. 1899 · 4 minuty čtení

Pacient s diabetem je léčen léky a/nebo režimovými opatřeními a jeho stav dlouhodobě sleduje lékař. Nicméně i diabetik občas trpí běžnými onemocněními, jako například kašlem, nachlazením, chřipkou, bolestí v krku a podobně.



Na co si dát pozor při nákupu volně prodejných léčiv a doplňků stravy

Mnozí lidé si sami pod vlivem reklamy nebo sdělených zkušeností od známých kupují volně prodejné léky a různé doplňkové přípravky, kterými si chtějí pomoci. Nemusí to být vždy bez rizika a je dobré vědět, co je pro pacienty léčící se s diabetem vhodné.

Existuje mnoho léků, které je možné při diabetu bezpečně užívat. Na druhou stranu ale některé léky a doplňky stravy obsahují cukr. Ten se přidává pro jejich dochucení. Jde například o některé sirupy, kapky, pastilky na cucání, šumivé tablety nebo rozpustné instantní čaje. Cukr v nich obsažený může ovlivnit hladinu glukózy v krvi. Proto je nutné vybírat takové přípravky, které jsou vhodné nebo přímo určené pro diabetiky. S jejich výběrem pomůže lékárník nebo farmaceutický asistent.


Vložit TEXT - tato ROW je povinná 


Vložit TEXT (neměl by být vyšší než obrázek cca 1000 znaků) - vedle obrázek 1000x667 - tato ROW je nepovinná. Pokud není doplněné, ROW smazat.