Úvod
Micelární kasein nabízí kvalitní systém s postupným uvolňováním aminokyselin, a to díky formě micel, ve které je zpracován. Micellar Kasein je vyroben ultrafiltrací mléčné bílkoviny. Výsledná surovina obsahuje okolo 85 % bílkovin!
Na základě klinické studie, kterou provedl Dr. Yves Boire, rozdíl v metabolické dostupnosti testovaný mezi syrovátkovým proteinem a micelárním kaseinem činil více než 7 hodin. Tento výsledek byl velmi zajímavý a prokázal, že využití syrovátkového proteinu a micelárního kaseinu má zcela odlišné zaměření vzhledem k délce vstřebávání aminokyselin a jejich dostupnosti. Jinými slovy to znamená, že micelární kasein působí silně antikatabolicky, tedy napomáhá chránit svalovou hmotu.
V bodech:
- Vysoký obsah bílkovin: 73%
- Obsahuje micelární kasein
- Přidán L-glutamin
- Pomalá absorpční doba
- Nízký obsah cukru
- Bezlepkový
- Bez palmového oleje
- Bez tuku
- Bez konzervantů
Doporučené dávkování:
- Užívejte 1 odměrku (cca 30 g) s 300 ml vody. Užívejte před spaním.
Upozornění: Potravina vhodná zejména pro sportovce. Skladujte v suchu a při teplotě do 25 °C. Nevystavujte přímému slunečnímu záření. Chraňte před mrazem. Výrobce neručí za vady vzniklé nevhodným skladováním a použitím. *Tartrazin (E102), Červeň allura (E129): mohou nepříznivě ovlivňovat činnost a pozornost dětí.
Složení:
Micelární kaseinový koncentrát (obsahuje mléko) 90%, L-glutamin 5%, aroma, smetana [částečně hydrogenovaný kokosový tuk, sušené odstředěné mléko , emulgátory (E471, E472a), glukózový sirup, sacharóza, mléčná bílkovina, stabilizátor (fosforečnany draselné) ), protihrudkující činidlo (fosforečnany vápenaté)], zahušťovadlo (celulózová guma), sůl, protispékavé činidlo (oxid křemičitý), sladidlo (sukralóza), barvivo (Tartrazin)
Alergeny:
Vyznačeny tučně ve složení.
ve 100g | v 30g | |
Energetická hodnota | 1483 kJ | 445 kJ |
350 kcal | 105 kcal | |
Tuky | 3 g | 0,9 g |
Z toho nasycené mastné kyseliny | 1,6 g | 0,5 g |
Sacharidy | 6,8 g | 2 g |
Z toho cukry | 4,8 g | 1,5 g |
Bílkoviny | 73 g | 22 g |
Sůl | 1,1 g | 0,32 g |