Biopron® Imunita doplní probiotika a prebiotika pro každodenní péči o vaše střeva a vitamin D pro podporu imunity*
Tak jako byste neodešli ráno z domova bez čištění zubů, bez oblečení nebo bez snídaně, nezapomínejte pečovat o svá střeva s Biopronem Imunita. Ve střevech se nachází 70 % imunitních buněk1,2. Střeva jsou tak branou k našemu imunitnímu systému a celkovému zdraví. Proto je vhodné o rovnováhu naší střevní mikrobioty pravidelně pečovat. Střeva navíc dokáží ovlivnit náš metabolismus6, tj. práci našeho těla s tuky a cukry. Ve střevech se tvoří 90 % serotoninu4, který je známý jako hormon štěstí. Střeva proto ovlivňují také to, jak se cítíme, naši náladu5.
Pečujte o svá střeva zdravou stravou, dostatkem pohybu a snažte se vyhýbat stresu. Rovnováhu střevní mikrobioty můžete podpořit též pravidelným doplněním probiotik a prebiotik.
Vitamin D dokáže podporovat imunitní systém. A přitom ho má mnoho z nás nedostatek.7 Je však možné jej suplementovat prostřednictvím doplňků stravy pro podporu imunitního systému.
* Obsahuje vitamin D3, který přispívá ke správné funkci imunitního systému.
Biopron® Imunita obsahuje 9 probiotických kmenů, prebiotika a vitamin D
- každodenní péče o rovnováhu střevní mikrobioty
- podpora správné funkce imunitního systému díky obsahu vitaminu D 3
- pro dospělé a děti od 3 let
- doplněk stravy
Jak si zajistit dostatečný příjem vitaminu D?
Užívejte si sluníčka
Strava je důležitá
Pochutnávejte si na rybách a ostatních darech moře
Jezte mléko a mléčné výrobky
Vitamin D naleznete též v másle či ve vajíčkách
Doplňujte vitamin D s doplňky stravy jako Biopron Imunita
Jak užívat Biopron® Imunita:
Užívejte 1 tobolku 1–2x denně během jídla.
Probiotické kmeny přípravku jsou přirozenou součástí normální střevní mikrobioty, proto ho lze užívat dlouhodobě.
Složení
Probiotický komplex (9 kmenů živých mikroorganismů):
Bifidobacterium bifidum NCIMB 30179, Bifidobacterium breve NCIMB 30180, Bifidobacterium longum NCIMB 30182, Lactobacillus acidophilus NCIMB 30184, Lacticaseibacillus casei NCIMB 30185, Lactiplantibacillus plantarum NCIMB 30187, Lacticaseibacillus rhamnosus NCIMB 30188, Lactococcus lactis NCIMB 30222, Streptococcus thermophilus NCIMB 30189.
9 x 109 CFU (CFU – počet živých mikroorganismů tvořících kolonie (colony-forming units) v denní dávce 2 tobolek, % DRHP* není stanovena.
Fruktooligosacharidy: 297,3 mg v denní dávce 2 tobolek, % DRHP* není stanovena.
Vitamin D: 20,0 μg v denní dávce 2 tobolek, % DRHP* 400.
Složení: fruktooligosacharidy, probiotický komplex (obsahuje mléčné a sójové složky), cholekalciferol, antioxidant (kyselina L-askorbová), látka protispékavá (hořečnaté soli mastných kyselin), tobolka: hydroxypropylmethylcelulosa.
* % denní referenční hodnota příjmu
Upozornění
Doplněk stravy není určen jako náhrada pestré a vyvážené stravy. Ukládat mimo dosah dětí. Nepřekračujte doporučenou denní dávku. Nevhodný pro děti do 3 let. Vhodný i pro těhotné a kojící ženy. Skladujte v suchu a temnu, při teplotě do 25 °C. Nevystavovat přímému slunci! Neskladovat v lednici či na vlhkém místě! Z důvodu zvýšení ochrany probiotických kmenů před vzdušnou vlhkostí je na blistrech použita poměrně silná hliníková fólie. Tloušťka fólie muže způsobit problémy při vyloupnutí tobolky. Doporučuje se proto tobolku vyjímat na jejím konci, nebo hliníkovou fólii před vytlačením tobolky narušit (např. nehtem). Tobolku vyjměte z blistru těsně před použitím a dbejte na to, abyste neporušili fólii v oblasti uložení ostatních tobolek.
1) Brandtzaeg P., Valnes K., Scott H., Rognum T.O, Bjerke K., Baklien K. (1985) The human gastrointestinal secretory immune system in health and disease. Scand. J. Gastroenterology 20, sup.114, 17–38
2) Rivera CA., Lennon-Dumenil AM. (2023) Gut immune cells and intestinal niche imprinting. Semin. Cell Dev. Biol. 159, 50–57
3) Fassarella M., Blaak EE, Penders J., Nauta A., Smidt H., Zoetendal EG. (2021) Gut microbiome stability and resilience elucidating the response to pertubations in order to modulate gut health. Gut 70 (3), 595–605
4) Natalie Terry and Kara Gross Margolis, Serotonergic Mechanisms Regulating the GI Tract: Experimental Evidence and Therapeutic Relevance, Handb Exp Pharmacol. 2017 ; 239: 319–342
5) O Mahony SM.,Clarke G.,Borre YE.,Dinan TG., Cryan JF.(2015) Serotonin, tryptophan metabolism and the brain gut -gut microbiome axis. Behav Brain Res. 277, 32–48
6) Martin et al., 2019, The Influence of the Gut Microbiome on Host Metabolism Through the Regulation of Gut Hormone Release
7) Cui et al., Global and regional prevalence of vitamin D deficiency in population-based studies from 2000 to 2022: A pooled analysis of 7.9 million participants