Test kosmetiky Eucerin. Jak dopadly přípravky řady Anti-Pigment a DermoPure?

23. 4. 2024 · 5 minut čtení

V naší redakci Dr. Max Beauty jsme spolu s pěti dobrovolnicemi podstoupily čtyřtýdenní testování produktů značky Eucerin, konkrétně přípravků proti pigmentovým skvrnám a nedokonalostem pleti. Našimi respondentkami byly ženy různého věku, s různým typem pleti a různými potřebami, které do své každodenní péče nasadily po dobu čtyř týdnů produkty Eucerin Anti-Pigment nebo Eucerin DermoPure s cílem snížit nadměrnou pigmentaci, bojovat se sklony k akné, sjednotit tón pleti a rozzářit ji. Zajímá vás, jak toto testování dopadlo? Posuďte samy.

Simona Nosálová
Simona Nosálová
Test kosmetiky Eucerin. Jak dopadly přípravky řady Anti-Pigment a DermoPure?

Související kategorie produktů:

Přípravky Eucerin Anti-Pigment

Respondentky se rozdělily dvou skupin podle toho, kterou z uvedených řad přípravků Eucerin testovaly. Tři z našich dobrovolnic testovaly po dobu čtyř týdnů přípravky Eucerin Anti-Pigment. Tato řada byla speciálně vyvinuta na redukci hyperpigmentace pro sjednocenější a zářivější vzhled pleti. Produkty řady Eucerin Anti-Pigment obsahují patentovanou složku thiamidol, která cíleně řeší příčinu vzniku hyperpigmentace. Jelikož thiamidol nereaguje na sluneční záření, tyto produkty lze používat celoročně.

Přípravky Eucerin DermoPure

Další dvě naše respondentky testovaly po dobu čtyř týdnů přípravky Eucerin DermoPure, které jsou určeny pro problematickou pleť a které slibují zmírnění projevů akné a zesvětlení jizev po něm.

Test kosmetiky Eucerin
Našeho testování se zúčastnilo pět respondentek ve věku od 28 do 61 let. Ty jsme následně rozdělili do dvou skupin podle testovaných přípravků.

Výsledky testu

Jak byly s používáním přípravků Eucerin Anti-Pigment a Eucerin DermoPure spokojené naše dobrovolnice a jakých výsledků po čtyřech týdnech používání dosáhly?

Jana, 61 let: „Pigmentové skvrny zbledly, mám jasnější a rozzářenější pleť.“

Jana nám po čtyřtýdenním testování sdělila své pozitivní zkušenosti s denním a nočním krémem Eucerin Anti-Pigment. Denní krém s SPF30 se rychle vstřebával a nezanechával mastný film, což je pro mnoho z nás důležité, zejména před aplikací make-upu. Noční krém jí přinesl lehký pocit vypnutí pleti a ráno se dle svých slov probouzela s jasnější a rozzářenější pletí. Nedílnou součástí její denní rutiny se stala také Eucerin Emulze na opalování na obličej s depigmentačním účinkem Pigment Control SPF 50+, která se podle Jany dobře vstřebává a je vhodná i pod make-up.

Barbora, 28 let: „Pigmentové skvrny úplně nezmizely, ale došlo k jejich zesvětlení.“

Barbora nám řekla, že po čtyřech týdnech používání produktů Eucerin Anti-Pigment zaznamenala jednotnější tón své pleti, pravidelnější pigmentaci a zářivější vzhled pokožky. Její pigmentové skvrny jsou méně výrazné a celkově jí přijde, že její pleť působí zdravějším dojmem.

“Portfolio řady na pigmentové skvrny, zejména večerní rutinu, hodnotím velmi pozitivně. Po čtyřtýdenní kúře mi pigmentové skvrny úplně nezmizely, ale došlo k jejich zesvětlení. Produkty budu využívat i v budoucnu,” uvedla 28letá Barbora s tím, že přípravky Eucerin Anti-Pigment byly příjemné k použití a vhodné pro její typ pleti.

Marta, 46 let: „Můj tón pleti se sjednotil.“

Marta se potýkala s výraznými pigmentovými skvrnami a nerovnoměrnou pigmentací svého obličeje, krku a dekoltu. Po čtyřech týdnech užívání produktů Eucerin Anti-Pigment zaznamenala výrazné zlepšení tónu své pleti, která působí jednotněji.

Tato 46letá žena uvítala, že je její pleť po čtyřech týdnech používání přípravků Eucerin Anti-Pigment hladší a má také světlejší tón. Podotkla rovněž, že její pigmentové skvrny jsou méně výraznější než před používáním produktů Eucerin.

Daniela, 36 let: „Srovnalo se mi akné a po dovolené jsem měla méně pigmentových skvrn.“

Daniela namísto řady Eucerin Anti-Pigment po dobu čtyř týdnů vyzkoušela čisticí gel, sérum a zmatňující emulzi Eucerin DermoPure. Čisticí gel jí pomohl s pupínky na hrudia obličeji a zanechal její pleť čistou a příjemnou na dotek. Sérum její pleť zmatnilo, ačkoli po použití bylo trochu lepivé, což vyřešila aplikací zmatňující emulze. Tuto emulzi hodnotí jako velice příjemný a lehký krém, který jí dobře sednul a který se podle ní hodí i pod make-up.
“Celkově jsem opravdu moc nadšená, celé trio jsem používala i na dovolené v Thajsku. Po dovolené jsem měla o mnohem méně hnědých flíčků / pigmentových skvrn, než když jsem byla dřív na dovolené a obličej byl celý flekatý. Také se mi krásně srovnala problematická pleť, zhodnotila své čtyřtýdenní testování produktů řady Eucerin DermoPure Daniela.

Jana, 32 let: „Stav mé pleti se výrazně zlepšil.“

Naše testerka Jana používala po dobu čtyř týdnů celkem čtyři přípravky řady Eucerin DermoPure. “Během čtyřtýdenního testování jsem používala 4 Eucerin DermoPure produkty dvakrát denně, ráno a večer, podle schématu čistící gel – sérum s trojím účinkem – zmatňující emulze. V případě slunečného počasí jsem používala místo zmatňující emulze ochranný krémový gel na opalování. Nepoužívala jsem žádné další produkty na pleť, s výjimkou očního krému,” okomentovala průběh svého testování.

Jaké poznatky nám Jana po čtyřech týdnech používání řady Eucerin DermoPure pověděla? Po čtyřtýdenním testování těchto produktů zaznamenala zlepšení stavu své pleti. Kombinace těchto produktů v jejím případě pomohla dosáhnout rovnováhy mezi mastnými a suchými oblastmi na pokožce a snížila výskyt nových pupínků. Obzvlášť u výrazných nedokonalostí, které jizvy zanechávají, došlo k téměř úplné redukci. Na pleti se už tvořily pouze drobné nedokonalosti ve formě maličkých bílých pupínků. Podle Jany nebylo zesvětlení jizev po akné tak výrazné, jak by si přála, ale celkový dojem z používání přípravků řady Eucerin DermoPure u ní byl pozitivní.

“I přes některé drobné nedostatky, jako je nutnost rychlého nanášení séra a přípravku C a drobná vrstva na pokožce po aplikaci, tyto produkty představují účinné a šetrné řešení pro péči o problematickou pleť. Jejich lehká textura a příjemná vůně přispívají k příjemnému uživatelskému zážitku. Vzhledem k pozitivním výsledkům testování mohu tyto produkty doporučit jedincům trpícím problematickou pletí, zejména smíšeného typu s tendencí k akné. Jsou dobrou volbou pro každodenní péči o pleť, která poskytuje rovnováhu, hydrataci a ochranu. Do budoucna do své péče o pleť určitě trvale zařadím čistící gel a na léto rozhodně opalovací krém. Sérum a emulzi budu používat jako doplněk k dalším přípravkům,” popsala své dojmy 32letá Jana.

Test oblíbených řad Anti-Pigment a DermoPure kosmetické značky Eucerin
Respondentky testovaly přípravky od značky Eucerin z řad Eucerin Anti-Pigment nebo Eucerin DermoPure.

Na závěr našeho čtyřtýdenního testování můžeme konstatovat, že produkty Eucerin splnily naše očekávání. Všechny naše testerky zaznamenaly zlepšení stavu pleti, ať už šlo o redukci pigmentových skvrn nebo zlepšení stavu problematické pleti. Tento výsledek svědčí o kvalitě a účinnosti produktů Eucerin a potvrzuje jejich schopnost poskytnout komplexní péči o pleť, která je nejen účinná, ale také příjemná na každodenní používání.


Články k tématu Test kosmetiky Eucerin. Jak dopadly přípravky řady Anti-Pigment a DermoPure?

O autorovi
Simona Nosálová
Simona Nosálová
Pracuji jako šéfredaktorka pro lifestylový magazín pro ženy. Mezi mé koníčky patří zvířata, zdravý životní styl, kosmetika a líčení. A právě proto se velmi ráda ve svých článcích zaměřuji na témata zahrnující péči o pleť a tělo, dermokosmetiku a dekorativní kosmetiku. Věřím totiž, že vnitřní zdraví a krása úzce souvisí s krásou vnější.
Číst více od autora
O autorovi
Simona Nosálová
Simona Nosálová
Pracuji jako šéfredaktorka pro lifestylový magazín pro ženy. Mezi mé koníčky patří zvířata, zdravý životní styl, kosmetika a líčení. A právě proto se velmi ráda ve svých článcích zaměřuji na...
Číst více od autora