Úvod
Bulgur se připravuje z tvrdých odrůd pšenice. Obilí se namočí, uvaří a po vysušení se zrna nadrtí na menší kousky. Touto přípravou se stává dobře stravitelné. Obsahuje vitaminy A, E a K, minerální látky jako železo, hořčík nebo vápník. Je zdrojem bílkovin. Bulgur se hodí jako příloha k masu i zelenině. Můžete jej připravit podobně jako rizoto.
Složení
Loupaná předvařená pšenice.
Použití
Blugur propláchněte a nasypte do hrnce. Zalijte vodou v poměru cca 1:2 (na jeden hrnek bulguru je třeba zhruba 2 hrnky vody). Vařte cca 12-15 minut. Po uvaření slijte přebytečnou vodu a nechte bulgur v zakrytém hrnci ještě asi pět minut odpočívat.
Upozornění
Alergeny: Lepek. Může obsahovat stopy arašídů, sezamu a skořápkových plodů.