Vlasová péče po zimě. Jak oživit vlasy před jarem a létem?

19. 3. 2024 · 3 minuty čtení

Se začínajícícím slunečním jarem a létem je nejvyšší čas zaměřit se na péči o vaše vlasy. Po zimních měsících, které pro naše kadeře znamenaly neustálý boj s chladem a větrem, je důležité jim vrátit ztracenou vitalitu a připravit je na výzvy, které je v letních měsících čekají. V tomto článku se podíváme, jaké produkty při péči o unavené vlasy zvolit a jak bychom se o ně měli starat.

Simona Nosálová
Simona Nosálová
Vlasová péče po zimě. Jak oživit vlasy před jarem a létem?

Péče o vlasy po zimě

Zimní měsíce mohou vaše vlasy zatížit – působí unaveně a bez života, popřípadě se mohou objevit i suché a lámavé konečky. Důležitým prvním krokem v péči o vlasy po zimě je hloubková hydratace a výživa, které pomohou obnovit vlhkost a celkovou kondici vlasů.

Související kategorie produktů:

Šampon a kondicionér jako základ péče

Začněte s výběrem vlasového šamponu, který je šetrný k vašemu typu vlasů a zároveň efektivně odstraňuje zbytky stylingových produktů a nečistot. Šampon na vlasy The One Signature značky Kristin Ess pečuje o vlasy i vlasovou pokožku zároveň. Perfektně odstraňuje nečistoty, hydratuje a vyživuje, čímž předchází vysoušení, lámavosti a třepení konečků. Kadeře zanechává nádherně lesklé a nebyl testován na zvířatech, což dokládá certifikát Cruelty Free.

Abyste vlas po umytí „uzavřeli“, nezapomínejte na aplikaci vhodného a kvalitního kondicionéru – nejlépe od stejné značky.  

Regenerační maska na vlasy: Proč a jak často ji používat?

Regenerační maska na vlasy je klíčovým prvkem pro obnovu zdraví vašich vlasů. Tento typ péče poskytuje hloubkovou výživu, hydrataci a pomáhá opravit poškozené vlasové struktury a obnovuje elasticitu vlasů. Masku doporučuji aplikovat na vlasy jednou týdně, nebo i častěji, pokud máte velmi poškozené vlasy. Masku na vlasech nechte tak dlouho, jak uvádí výrobce – u jednotlivých masek se čas působení může lišit, zpravidla to bývá 5–20 minut.

Skvělou volbou pro vás může být Architekt regenerační maska od Tomas Arsov. Tato maska je perfektním produktem pro náročnou péči o oslabené vlasy (mechanicky, tepelně či chemicky). Obsahuje patentovanou složku na bázi glukózy, fiberHance™ bm, která proniká do vnitřní struktury vlasů až 3x víc oproti neošetřovaným vlasům. Jejím obrovských benefitem je také to, že neobsahuje silikony, parabeny, ani sulfáty a je jemně parfémovaná výjimečným parfémem sladko-dřevité vůně Saffron Jasmin Amber.

Vyživující šampon na vlasy
Výběr správného šamponu je velmi důležitý – vždy byste proto měli zhodnotit typ vašich vlasů a podle něj vybrat kvalitní produkt.

Vitamíny na vlasy: Jaké zvolit?

Vitamíny na vlasy hrají zásadní roli v podpoře zdraví a růstu vlasů. Mezi nejdůležitější patří vitamíny skupiny B, zejména biotin (vitamin B7), který podporuje růst vlasů a zlepšuje jejich strukturu. Dalšími důležitými vitamíny jsou vitamin E, který chrání vlasy před oxidativním stresem, a vitamin A, podporující regeneraci vlasové pokožky a produkci mazu, což je klíčové pro udržení hydratace vlasů.

Kromě zdravé a vyvážené stravy plné vitaminů a minerálů můžete zdraví vašich vlasů podpořit i produktem, který je těmito látkami přímo nabitý – jedno balení Revalid Hair Complex vám vystačí až na 3 měsíce, a kromě výše uvedených látek obsahuje i výživné extrakty z prosa a pšeničných klíčků, biotin a zinek.

Aplikace vlasového séra na vlasy poškozené po zimě
Trápí vás vypadávání vlasů? Vyzkoušejte sérum na vlasy od Vlasového hnojiva. Sérum napomáhá zmírnit nadměrné vypadávání, řídnutí a poškození vlasů.

Co dokáže sérum na vlasy?

Sérum na vlasy může být vaším nejlepším spojencem v boji proti řídnoucím nebo poškozeným vlasům. Vyberte sérum, které obsahuje peptidy, růstové faktory nebo bylinné extrakty známé svými regeneračními vlastnostmi. Aplikace séra přímo na vlasovou pokožku může stimulovat folikuly, podporovat růst nových vlasů a zlepšit celkovou kvalitu vlasů.

Velmi známým a kvalitním produktem je Vlasové hnojivo, které pomáhá zmírnit nadměrné vypadávání, řídnutí a poškození vlasů. Složení séra spojuje účinky kofeinu a komplexu HustoplexTM (extrakt kopřivy dvoudomé, extrakt zeleného čaje, extrakt silymarinu) - vysoká koncentrace těchto účinných látek zajišťuje rychlý a výrazný nástup účinku. Vy se tak můžete během několika týdnů těšit ze zdravě vypadajících a krásných vlasů.


Články k tématu Vlasová péče po zimě. Jak oživit vlasy před jarem a létem?

  • Už delší dobu hledám mořský kolagen, který bude nejen účinný, ale i za dobrou cenu. Při pročítání nejrůznějších diskuzí a recenzí mi do oka padl právě Collalloc, který se řadí mezi levnější. Složením totiž konkuruje i těm méně cenově dostupným. Jak jsem s ním byla spokojená? A jaká byla moje osobní zkušenost po 3 měsících užívání?
  • Teplé počasí ani topná sezóna s námi nemají slitování. Ač je pocení nezbytné pro správné fungování organismu, nemusíte hned rezignovat na estetickou stránku věci. I v největším parnu se můžete cítit příjemně. Dnes se zaměříme na přípravky, které neutralizují tělesný pach a zmírňují projevy pocení. Víte, jaký je rozdíl mezi antiperspiranty a deodoranty? A který je pro vás ten pravý?
  • I když mnoho žen odlíčení nepřikládá velkou váhu, právě tento krok je v cestě za krásnou a svěží pletí velmi důležitý. Odstraňování make-upu i následné čištění má svá pravidla. Nedodržíte je a pleť vám to začne vracet. Třeba v podobě předčasných vrásek či nežádoucích pupínků. Jak tedy při odlíčení pleti postupovat?
O autorovi
Simona Nosálová
Simona Nosálová
Pracuji jako šéfredaktorka pro lifestylový magazín pro ženy. Mezi mé koníčky patří zvířata, zdravý životní styl, kosmetika a líčení. A právě proto se velmi ráda ve svých článcích zaměřuji na témata zahrnující péči o pleť a tělo, dermokosmetiku a dekorativní kosmetiku. Věřím totiž, že vnitřní zdraví a krása úzce souvisí s krásou vnější.
Číst více od autora
O autorovi
Simona Nosálová
Simona Nosálová
Pracuji jako šéfredaktorka pro lifestylový magazín pro ženy. Mezi mé koníčky patří zvířata, zdravý životní styl, kosmetika a líčení. A právě proto se velmi ráda ve svých článcích zaměřuji na...
Číst více od autora