Pěna, olej nebo gel? 5 tipů na odličovací přípravky

27. 3. 2024 · 4 minuty čtení

Hledáte přípravek na odlíčení, který vás dokonale zbaví make-upu, vyčistí vaši pleť a nebude ji zbytečně zatěžovat? V tomto článku jsme se zaměřili na přípravky určené k odličování pleti. Poradíme vám, jaký odličovač je pro váš typ pleti ten pravý a doporučíme pár osvědčených tipů.

Simona Nosálová
Simona Nosálová
Pěna, olej nebo gel? 5 tipů na odličovací přípravky

Související kategorie produktů:

Odličování pleti je nezbytným krokem v každodenní péči o pleť, jelikož odstraňuje make-up, nečistoty, přebytečný maz a zbytky znečištění, které se na pleti nahromadily během dne. Tento proces pomáhá předcházet ucpaným pórům, jež mohou vést k tvorbě akné a černých teček, a zároveň zabraňuje vzniku podráždění a jiných kožních problémů.

Pravidelné a šetrné odličování pleti také podporuje obnovu kožních buněk a umožňuje pleti lépe absorbovat hydratační a výživné látky z následně aplikovaných pleťových produktů. Tím se nejen zlepšuje vzhled pleti, ale také její celkové zdraví a vitalita.

Odličovací olej

Potřebujete z obličeje odstranit voděodolný make-up nebo mastné kosmetické produkty, na které jsou běžné odličovací přípravky krátké? V tomto případě je pro vás vhodným řešením odličovací olej, který účinně odstraní make-up, a navíc pečlivě zachytí všechny nečistoty, které se přes den nahromadily v pleti.

Dokonalé vyčištění pleti i rozšířených pórů umožňuje Uriage Odličovací olej, po kterém bude pokožka vašeho obličeje perfektně hydratovaná a rozzářená. Jak odličovací olej používat? Odměřte jednu až dvě dávky oleje do suchých dlaní a krouživými pohyby jej naneste na suchý obličej a oči. Přidejte malé množství vody a masírujte svůj obličej do chvíle, než bude mít olej krémovou podobu. Na závěr odličování si svou tvář opláchněte čistou vodou.

Výhodou odličovacích olejů je mimo jiné hydratace pleti.
Oleje pokožku nejen hydratují, ale fungují také jako rozpouštědla olejovitých složek v make-upu.

Micelární odličovací pěna

K odstranění make-upu a nečistot z pleti můžete využít i micelární technologii, která je v dnešní době velmi populární. Zajišťuje totiž dokonalé odlíčení s minimálním podrážděním pokožky. Oblíbíte si zejména micelární odličovací pěnu, která se velmi snadno nanáší na vlhkou pleť, následně vytvoří jemnou pěnu a efektivně odstraní veškerý make-up a nečistoty. Na závěr pěnu z obličeje opláchněte. Dobrou zprávou je, že micelární odličovací pěna je vhodná pro všechny typy pleti, včetně té citlivé.

Jakou značku micelární odličovací pěny vybrat? Spokojeni budete s Uriage Micelární odličovací pěnou na oči a obličej, která obsahuje termální vodu a protěž alpskou. Tato odličovací pěna zajistí jemné vyčištění pleti, které následně dodá pocit hebkosti a dokonalý komfort. Uriage Micelární odličovací pěna má dermatologicky testovanou recepturu s 98% obsahem přírodních ingrediencí, která respektuje přirozenou rovnováhu pleti.

Micelární voda

Další oblíbenou možností je micelární voda. Uvítá ji každý, kdo upřednostňuje rychlé a jednoduché odličování. Stačí micelární vodu nanést na vatový kosmetický tampon, jemně s ním několikrát otřít obličej a máte hotovo. Micelární voda je šetrná k pokožce obličeje a nevyžaduje oplachování, proto vám přijde vhod i na cestách. Použít ji můžete nejen na obličej, ale také na krk a dekolt.

Vyzkoušejte například odličovací micelární vodu Avène, která šetrně čistí, zklidňuje a osvěžuje namáhanou pokožku. Tento přípravek na odlíčení, který je vhodný pro všechny typy pleti včetně citlivé, obsahuje vodu z termálního pramene Avene a  99 % ingrediencí přírodního původu. Rovněž udržuje nezbytnou vlhkost v pleti a zabraňuje jejímu vysušování. Po použití bude vaše pleť jemná, vláčná a perfektně připravená na následnou péči krémem.

Použití přípravku na odlíčení je obzvlášť důležité před spaním.
Odličovací přípravek vybírejte vždy s ohledem na váš typ pleti. Mějte také na paměti, že byste nikdy neměla jít spát neodlíčená.

Odličovací gel

Upřednostňujete při odličování osvěžující texturu? V tom případě je odličovací gel tím pravým pro vás. Je osvěžující, velmi snadno se nanáší a účinně odstraňuje z pleti make-up a nečistoty. Odličovací gel je určen zejména pro mastnou nebo smíšenou pleť, protože dokáže dostat pod kontrolu přebytečný maz. Na trhu jsou k dostání také odličovací gely určené pro suchou a citlivou pleť.

Spokojeni budete s Nuxe Rêve de Miel Čisticím a odličovacím gelem na obličej, který vaší pleti poskytne unikátní čisticí péči s 94,9 % ingrediencí rostlinného původu. Čisticí a odličovací gel šetrně odstraňuje make-up, čistí pleť a zároveň ji zklidňuje. Následně zanechává pokožku čistou, jemnou a zářivou. Jak odličovací gel používat? Naneste jej na vlhkou pokožku obličeje,

Odličovací mléko

Máte-li suchou či citlivou pleť, rozhodně sáhněte po odličovacím mléku. Tento přípravek na odlíčení totiž obsahuje také hydratační složky, které vaši pleť zanechají hebkou a hydratovanou. Jak odličovací mléko používat? Naneste jej vatovým tamponem rovnoměrně na obličej, nechte působit a na závěr setřete bez drhnutí.

Pokud hledáte odličovací mléko s optimálním respektem pro citlivou pleť, skvělou volbou je čisticí mléko na obličej a oči s heřmánkem a medem APIVITA Cleansing Milk 3in1, které rozpouští make-up, čistí a zároveň tonizuje pleť. Toto odličovací mléko dokonale čistí pleť bez drhnutí, je tedy vhodné pro citlivou pleť náchylnou k podráždění, a navíc obsahuje 99 % složek přírodního původu.

 


Články k tématu Pěna, olej nebo gel? 5 tipů na odličovací přípravky

  • Už delší dobu hledám mořský kolagen, který bude nejen účinný, ale i za dobrou cenu. Při pročítání nejrůznějších diskuzí a recenzí mi do oka padl právě Collalloc, který se řadí mezi levnější. Složením totiž konkuruje i těm méně cenově dostupným. Jak jsem s ním byla spokojená? A jaká byla moje osobní zkušenost po 3 měsících užívání?
  • Teplé počasí ani topná sezóna s námi nemají slitování. Ač je pocení nezbytné pro správné fungování organismu, nemusíte hned rezignovat na estetickou stránku věci. I v největším parnu se můžete cítit příjemně. Dnes se zaměříme na přípravky, které neutralizují tělesný pach a zmírňují projevy pocení. Víte, jaký je rozdíl mezi antiperspiranty a deodoranty? A který je pro vás ten pravý?
  • I když mnoho žen odlíčení nepřikládá velkou váhu, právě tento krok je v cestě za krásnou a svěží pletí velmi důležitý. Odstraňování make-upu i následné čištění má svá pravidla. Nedodržíte je a pleť vám to začne vracet. Třeba v podobě předčasných vrásek či nežádoucích pupínků. Jak tedy při odlíčení pleti postupovat?
O autorovi
Simona Nosálová
Simona Nosálová
Pracuji jako šéfredaktorka pro lifestylový magazín pro ženy. Mezi mé koníčky patří zvířata, zdravý životní styl, kosmetika a líčení. A právě proto se velmi ráda ve svých článcích zaměřuji na témata zahrnující péči o pleť a tělo, dermokosmetiku a dekorativní kosmetiku. Věřím totiž, že vnitřní zdraví a krása úzce souvisí s krásou vnější.
Číst více od autora
O autorovi
Simona Nosálová
Simona Nosálová
Pracuji jako šéfredaktorka pro lifestylový magazín pro ženy. Mezi mé koníčky patří zvířata, zdravý životní styl, kosmetika a líčení. A právě proto se velmi ráda ve svých článcích zaměřuji na...
Číst více od autora