Jak na krásné a šťavnaté rty v pár krocích? Jen balzám nestačí

14. 1. 2024 · 3 minuty čtení

Toužíte po šťavnatých a hydratovaných rtech, ale ani pravidelné používání balzámu na rty vám nestačí? Nezoufejte, nejste v tom sami. Především teď v zimě potřebují naše rty něco víc.

Simona Nosálová
Simona Nosálová
Jak na krásné a šťavnaté rty v pár krocích? Jen balzám nestačí

Každá z nás sní o krásných a šťavnatých rtech, které září zdravím a přitažlivostí. Ale dosáhnout takového vzhledu vyžaduje více než jen občasné použití balzámu na rty. Skutečná péče o rty je umění, které spočívá v pravidelném vyživování, hydrataci a ochraně. V tomto článku se dozvíte, jak pečovat o své rty, aby byly nejen hezké, ale i zdravě vypadající a vyživené.

Související kategorie produktů:

Vyživování a hydratace

Začněme úplným základem – vyživováním a hydratací. Rty jsou jedním z nejvíce citlivých míst na těle, pokud je řeč o péči. Neustálé vystavení slunci, větru a prostředí kolem nás je činí náchylnými k vysychání a popraskání. A právě proto byste měli mít balzám na rty vždy po ruce. Hledejte produkty, které obsahují přírodní oleje, jako je kokosový olej nebo bambucké máslo, které pomáhají udržovat rty hydratované po delší dobu.

Skvělou variantu pro suché rty představují balzámy na rty, které obsahují výživné přírodní oleje bez použití vody.

Balzám na rty s medem APIVITA Lip Care Honey je vytvořen z přírodních olejů a másel a voní po medu a rostlinných silicích z pomeranče a pelargonie. Kakaové a bambucké máslo, olivový olej či včelí vosk hydratují jemnou pokožku rtů a chrání ji před vysycháním. Pokud jsou vaše rty velmi vysušené a náchylné k popraskání, sáhněte raději po regeneračním balzámu na rty od značky Uriage z řady Bariéderm. Tento balzám poskytuje dlouhotrvající účinek díky patentovanému komplexu účinných látek Poly-2P, rty chrání, a zároveň regeneruje.

Balzám na rty je dobré mít po ruce v průběhu celého dne.
Balzám na rty mějte vždy po ruce a nanášejte jej podle potřeby. Své popraskané rty si neolizujte, tím jen přispějete k ještě většímu vysušení.

Exfoliace pro hladké rty

Dalším krokem je exfoliace. Jemný exfoliační balzám na rty nebo scrub odstraní odumřelé kožní buňky a podpoří regeneraci nových. Tento proces nejenže zlepšuje vzhled rtů, ale také zvyšuje absorpci hydratačních a vyživujících produktů. Stejně jako je exfoliace klíčová v péči o pleť, je stejně důležitá i v péči o rty.

K odstranění šupinek na rtech můžete použít Physicians Formula Organic Wear Lip Polish Rose exfoliační balzám na rty. Ten obsahuje výživný a regenerační šípkový olej, kokosový olej a bambucké máslo, které skvěle hydratuje a zvláčňuje rty.

Primer – základ pod rtěnku či lesk

Před aplikací oblíbeného lesku na rty nezapomeňte na primer. Primer pomáhá vyrovnat povrch rtů a zajišťuje, že vaše rtěnka nebo lesk vydrží déle a nebudou se rozmazávat. Primer také chrání vaše rty před škodlivými vlivy a udržuje je hydratované.

Skvělou volbou vám v tomto případě bude KORFF hydratační scrub a primer 2 v 1. Tyčinka s jojobovým olejem, kyselinou hyaluronovou a vitaminem E zjemňuje, změkčuje a hydratuje rty. Poté na rty naneste hydratační rtěnku, anebo vysoce hydratační lesk na rty Diamond Plumper Pink Princess od Physicians Formula, který působí zároveň jako sérum ke zvětšení objemu rtů. Jeho výživné složení s niacinem, kyselinou hyaluronovou a kofeinem zvýrazňuje rty, takže vypadají plnější, a pravý diamantový prach jim dodává třpytivý efekt.

Další tipy k péči o suché rty

Pokud trpíte suchými rty, je důležité k tomuto problému přistupovat komplexně. Kromě používání hydratačních a vyživujících balzámů je důležité pít dostatek vody a zajistit, aby vaše strava obsahovala dostatek vitamínů a minerálů. Vyhněte se také zbytečnému olizování rtů, které vede ještě k většímu vysušení. Při pobytu na slunci nezapomeňte na používání balzámu na rty s SPF 15 nebo vyšším, vašim rtům poskytuje ochranu před škodlivými UV paprsky. Nezapomeňte, že krása vašich rtů je odrazem celkového zdraví a péče, kterou jim věnujete.


Články k tématu Jak na krásné a šťavnaté rty v pár krocích? Jen balzám nestačí

  • Už delší dobu hledám mořský kolagen, který bude nejen účinný, ale i za dobrou cenu. Při pročítání nejrůznějších diskuzí a recenzí mi do oka padl právě Collalloc, který se řadí mezi levnější. Složením totiž konkuruje i těm méně cenově dostupným. Jak jsem s ním byla spokojená? A jaká byla moje osobní zkušenost po 3 měsících užívání?
  • Teplé počasí ani topná sezóna s námi nemají slitování. Ač je pocení nezbytné pro správné fungování organismu, nemusíte hned rezignovat na estetickou stránku věci. I v největším parnu se můžete cítit příjemně. Dnes se zaměříme na přípravky, které neutralizují tělesný pach a zmírňují projevy pocení. Víte, jaký je rozdíl mezi antiperspiranty a deodoranty? A který je pro vás ten pravý?
  • I když mnoho žen odlíčení nepřikládá velkou váhu, právě tento krok je v cestě za krásnou a svěží pletí velmi důležitý. Odstraňování make-upu i následné čištění má svá pravidla. Nedodržíte je a pleť vám to začne vracet. Třeba v podobě předčasných vrásek či nežádoucích pupínků. Jak tedy při odlíčení pleti postupovat?
O autorovi
Simona Nosálová
Simona Nosálová
Pracuji jako šéfredaktorka pro lifestylový magazín pro ženy. Mezi mé koníčky patří zvířata, zdravý životní styl, kosmetika a líčení. A právě proto se velmi ráda ve svých článcích zaměřuji na témata zahrnující péči o pleť a tělo, dermokosmetiku a dekorativní kosmetiku. Věřím totiž, že vnitřní zdraví a krása úzce souvisí s krásou vnější.
Číst více od autora
O autorovi
Simona Nosálová
Simona Nosálová
Pracuji jako šéfredaktorka pro lifestylový magazín pro ženy. Mezi mé koníčky patří zvířata, zdravý životní styl, kosmetika a líčení. A právě proto se velmi ráda ve svých článcích zaměřuji na...
Číst více od autora