Úvod
Voňavé koření dobře ladí s přípravou sladkých pokrmů a moučníků, rozvoní orientální kuchyni a kamarádí s hřebíčkem ve sklenici svařeného vína. Jde o aromatickou kůru tropického stromu Skořicovníku cejlonského. Kůra stromu se sloupne a při sušení vytvoří charakteristické tenké svitky. Cejlonská skořice je špičkovými cukráři a kuchaři označována jako nejkvalitnější. Má kořenně nasládlou chuť a příjemnou vůni, za kterou je zodpovědná obsažená sloučenina cinnamaldehyd. Skořice podporuje chuť k jídlu, zlepšuje trávení a působí proti nadýmání.
Hlavní vlastnosti:
- koření nasládlé chuti a příjemné vůně
- skořice podporuje trávení a chuť k jídlu
- vyrobeno ze skořice v bio kvalitě
Složení
Skořice cejlonská mletá BIO 100 %.
Použití
Skořice se jako koření používá při přípravě sladkých pokrmů a moučníků, koláčů a cukrovinek. Dobře ladí s ovocem, zejména se švestkami, a tak se přidává do kompotů i k ovocným knedlíkům. Je výborná k ochucení müsli, posypání cereálních kaší. Špetka skořicového prášku navoní čokoládové nápoje i kávu. Do masitých pokrmů se uplatňuje zejména v orientální a latinskoamerické kuchyni.