Úvod
Plody kustovnice čínské – goji si vysloužily přídomek ovoce dlouhověkosti. Jejich přínos pro lidský organizmus prověřily staleté zkušenosti tradiční čínské medicíny i tibetští mnichové. Chutné plody poskytují tělu celou řadu vitamínů, minerálů a dalších cenných látek. Wolfberry Goji kustovnice čínská se pěstuje v oblasti čínské provincie Ningxia, která je proslulá nejkvalitnějšími plody této rostliny na světě.
Pěstováno s láskou a péčí
O rostliny goji se místní lidé starají s obrovskou péčí. Zralé plody se sklízejí tak, že se velmi opatrně setřásají na podložku, aby se bobule nepoškodily a uchovaly si krásnou barvu, a sklizená úroda se nechává v polostínu uschnout. V okolí keřů kustovnice, se nepěstují žádné jiné rostliny, díky tomu jsou goji z Ningxia chráněny před nákazami, kterými trpí jiná vegetace. Provincie Ningxia získala za plody goji zlatou cenu na Malajském mezinárodním potravinářském veletrhu a pyšní se třemi zlatými cenami z Čínského zemědělského veletrhu.
Hlavní vlastnosti:
- sušené plody kustovnice čínské
- vhodné do müsli, jogurtů, rýže, koláčů nebo smoothies
- příjemná sladkokyselá chuť
Složení
100% sušených plodů kustovnice čínské.
Použití
Plody kustovnice se dají, podobně jako rozinky, jíst v sušené podobě. Můžete je přidat do müsli či obilné kaše nebo do jogurtu. Pokud goji zalijete horkou vodou, připravíte chutný čaj: 1 čajovou lžičku goji spařte ¼ l vody a nechejte 3 minuty odstát. Poté slijte a podle chuti přislaďte. Ideální denní konzumace je 10-20 g sušených plodů.