Úvod
Nebaví vás jíst stále tytéž přílohy a máte radost z pestré stravy? Přemýšlíte o zařazení luštěnin do jídelníčku, ale klasická čočka vás neláká? Vyzkoušejte červenou loupanou a půlenou čočku, skvěle chutná a vzhledem k tomu, že nemá slupku, je zároveň i snadno stravitelná. Má červeno-oranžové zabarvení, ale po uvaření se její barva mění na tmavě žlutou. Skvěle se hodí jako příloha k zelenině nebo k masu, lze ji přidávat do polévek, karbanátků i do salátů. Při servírování na talíři dobře vypadá.
Složení
Čočka drobnozrnná. Může obsahovat stopy lepku.
Použití
Čočku přebereme, propláchneme, vložíme ji do hrnce se studenou vodou, přivedeme k varu a vaříme pod pokličkou cca 10 – 15 minut doměkka. Osolíme až po uvaření.