Zmrzlinové jahodové sendviče

28. 7. 2022 · 1 minuta čtení

Klasická zmrzlina má doslova raketový glykemický index, ale když si ji vyrobíte doma, a ještě k ní doplníte „dlouhé cukry“, můžete si ji v rozumné porci dopřát také.



Zmrzlinové jahodové sendviče

Zmrzlinové jahodové sendviče

TIP: Moderní mrazáky mívají jednu nízkou zásuvku na led. To je přesně výška na tuhle dobrůtku a můžete si být jisti, že se nepatrnou manipulací nepromění v drť.

⏳ Doba přípravy: 10 min

Ingredience na 8 porcí:

Těsto:
✔️ 140 g celozrnných sušenek
✔️ 160 g čerstvých nebo mražených jahod
✔️ 20 g jahodového džemu
✔️ 60 g ricotty


Postup přípravy:

Mražené jahody rozmixujeme společně s ricottou a jahodovým džemem. Pokud použijeme čerstvé jahody, dáme připravenou směs zmrznout.

Připravenou zmrzlinou plníme sušenky, můžeme ihned konzumovat nebo dáme do mrazáku, v případě druhé varianty necháme před konzumací trochu rozmrznout. Sušenky vybíráme celozrnné s co nejnižším obsahem cukru, případně si můžeme upéct vlastní.

Přejeme dobrou chuť!

Nutriční hodnoty na 1 porci:

410 kJ, 15 g sacharidů, 2 g bílkovin, 3 g tuků, 2 g vlákniny, 6 g cukrů, 0,6 g nasycených mastných kyselin, 0 g soli


Články k tématu Zmrzlinové jahodové sendviče

  • Sněhové hrudky s ořechy a mrkví

    Sněhové hrudky s ořechy a mrkví

    · 2 minuty čtení
    Pamatujete si chuť a křehoučkou texturu sněhových pusinek? Tak tyto klasické cukrové pusinky vám doporučit nemůžeme, ale vytvořili jsme pro vás recept, který chutná fantasticky a přitom se k němu můžete hrdě hlásit i před svým lékařem diabetologem.
  • Kešu kuličky s lyofilizovanými jahodami

    Kešu kuličky s lyofilizovanými jahodami

    · 2 minuty čtení
    Zaujalo vás slovo „lyofilizované“? To znamená sušené mrazem, jahody si tak zachovávají svou chuť. Dnes už lyofilizované jahody najdete v každém větším supermarketu nebo objednáte přes internet.
  • Dýňovo-ořechové kuličky

    Dýňovo-ořechové kuličky

    · 2 minuty čtení
    Dýně je až překvapivě univerzální zelenina. Víte, že je skvělá i pro sladké dobroty? Dnes jsme pro vás připravili dýňovo-ořechové kuličky, které si s chutí dáte třeba ke kávě.