Jak na domácí pedikúru? 5 kroků, jak si ji udělat v pohodlí domova

27. 3. 2024 · 3 minuty čtení

Toužíte po krásných a upravených chodidlech a nehtech na nohou? Od teď už nebudete muset chodit na pedikúru do salonu, ale zvládnete ji v pohodlí domova. Jak tedy na to, aby vaše chodidla a nehty vypadaly naprosto dokonale?

Simona Nosálová
Simona Nosálová
Jak na domácí pedikúru? 5 kroků, jak si ji udělat v pohodlí domova

Co potřebujete na pedikúru?

Před tím, než se pustíte do domácí pedikúry, nachystejte si všechny potřebné nástroje a přípravky. To zahrnuje pedikúrní vaničku nebo lavor s teplou vodou, olejíček na změkčení kůže, ručníky, sůl do koupele na nohy, pemzu, seřezávač tvrdé kůže, pilník na paty, nůžky na nehty, hydratační krém a případně lak na nehty.

Související kategorie produktů:

Pedikúra – příprava lázně

Pedikúrní vaničku nebo lavor napusťte teplou vodou, do které přidejte několik kapek olejíčku na změkčení, hydrataci a výživu kůže chodidel. Místo oleje můžete do vody přidat také speciální sůl do koupele na nohy. Do teplé vody následně ponořte svá chodidla a dopřejte jim pohodovou lázeň ideálně po dobu 10 až 30 minut.

Pro domácí pedikúru můžete využít také speciální masážní vaničky. Během doby, kdy vaše chodidla potřebují odmočit, si tak můžete užít i bublinkovou či vibrační masáž.

Odstraňování zrohovatělé kůže

Po namočení v teplé vodě svá chodidla pečlivě osušte ručníkem a dejte se do odstraňování zrohovatělé kůže na patách, chodidlech a bříškách prstů. Výborným pomocníkem je v tomto případě kovový seřezávač, který se snažte používat velmi opatrně. Zárukou kvality je v tomto případě seřezávač na zrohovatělou kůži Solingen vyrobený z chirurgické oceli. Nezapomeňte v něm pravidelně vyměňovat žiletky, abyste vždy při domácí pedikúře dosáhla dokonalého výsledku. Sáhněte nejlépe po Nippes Solingen žiletkách z chirurgické oceli, které se neprohýbají, a seřezávají tak zrohovatělou kůži rovnoměrně.

V každém případě byste měla vědět, že kovový seřezávač zrohovatělé kůže není vhodný pro diabetiky. Ti by měli naopak v rámci domácí pedikúry používat keramickou škrabku. Vhodnou náhradu seřezávače kůže přitom představuje keramická škrabka Nippes Solingen.

Při domácí pedikúře využijete pemzu i pilník.
Pemza je porézní kámen sopečného původu, který se při pedikúře skvěle hodí k odstranění ztvrdlé kůže a mozolů.

Pemza a elektrický pilník pro jemnost chodidel

V dalším kroku svou kůži na chodidlech dopilujte dohladka pomocí již zmíněné keramické škrabky, použít můžete také pemzu. Pemza je tradiční nástroj pro odstraňování zrohovatělé kůže a jemného broušení pokožky. Při použití pemzy můžete dosáhnout hladkého a jemného povrchu kůže na chodidlech, čímž získáte příjemný pocit a esteticky příjemný vzhled.

Chcete dosáhnout ještě efektivnějšího a rychlejšího výsledku? Velmi si budete pochvalovat elektrický pilník na chodidla Titania Foot Care, díky kterému dosáhnete během chviličky sametově hladké kůže. Tento nástroj je vybavený rotačními hlavicemi, které brousí zrohovatělou kůži na chodidlech.

Nezapomeňte na úpravu nehtů

Poté, co jste dokončila péči o kůži chodidel, je na čase, abyste věnovala pozornost i svým nehtům na nohou. V tomto případě využijete elektrický pilník s miniaturními nástavci, který najdete v profesionální sadě na manikúru a pedikúru Beurer MP 41. Tento elektrický pilník použijte na oblast prstů, nehtů a nehtové kůžičky. Může se pochlubit sedmi kvalitními nástavci s odolným safírovým povrchem a možností volby ze dvou rychlostí.

Jak na zastřihování nehtů?
Upravila jste si své nehty na nohou? V dalším kroku je zastřihněte do rovna speciálními nůžkami na nehty. Pamatujte, že nehty na nohou byste měla stříhat vždy do rovna, abyste předešla jejich případnému zarůstání.
Domácí pedikúra a lak na nehty
Na závěr naneste na chodidla hydratační krém. Své nehty můžete nalakovat barevným anebo jen průhledným lakem.

Hydratace na závěr

Po dokončení domácí pedikúry vmasírujte do svých chodidel hojné množství hydratačního krému. Pokud následně chcete, můžete si také své nehty na nohou nalakovat přesně podle svého vkusu.

S naším postupem zvládnete s přehledem domácí pedikúru, díky které budou vaše nohy zdravě vypadající a pěkné. A jak často byste měla domácí pedikúru provádět? Ideálně jednou za tři týdny.

Články k tématu Jak na domácí pedikúru? 5 kroků, jak si ji udělat v pohodlí domova

  • Jak pečovat o pokožku v zimě

    Jak pečovat o pokožku v zimě

    · 6 minut čtení
    A je to tady. Krátké dny a ochlazení neznamenají nic jiného, než že je třeba přivítat "paní zimu". Nízké teploty, vítr, mráz a sníh působí na naši pokožku bohužel negativně. Jak o sebe v zimním období pečovat a které přípravky jsou pro vaše tělo a pleť nejvhodnější?
  • Kokosový olej a jeho využití

    Kokosový olej a jeho využití

    · 9 minut čtení
    Kokosový olej patří mezi další trendové potraviny současných dní. Využít ho můžete v kuchyni jako náhradu másla, ke zvláčnění pokožky, na masáž nebo si z něj připravit přírodní kokosový šampon. Přečtěte si více o přínosu kokosového oleje v kuchyni i v péči o tělo.
  • Tipy pro suchou pokožku

    Tipy pro suchou pokožku

    · 3 minuty čtení
    Trápí vás suchá a svědící pokožka se zarudlými místy, na kterých se tvoří šupinky? Svědění a pnutí? Nepříjemný pocit a nutkání se škrábat? Není ale třeba podléhat beznaději - i suchá pokožka může být krásná a vypadat zdravě. Chce to kvalitní a účinnou péči. Jak na to, prozradíme v našem článku.
O autorovi
Simona Nosálová
Simona Nosálová
Pracuji jako šéfredaktorka pro lifestylový magazín pro ženy. Mezi mé koníčky patří zvířata, zdravý životní styl, kosmetika a líčení. A právě proto se velmi ráda ve svých článcích zaměřuji na témata zahrnující péči o pleť a tělo, dermokosmetiku a dekorativní kosmetiku. Věřím totiž, že vnitřní zdraví a krása úzce souvisí s krásou vnější.
Číst více od autora
O autorovi
Simona Nosálová
Simona Nosálová
Pracuji jako šéfredaktorka pro lifestylový magazín pro ženy. Mezi mé koníčky patří zvířata, zdravý životní styl, kosmetika a líčení. A právě proto se velmi ráda ve svých článcích zaměřuji na...
Číst více od autora